Tafeltennis.nu

De ABM ICT Super Final, het toernooi voor de beste tafeltennissers uit de regio Zuidwest, is zaterdag 17 juni gewonnen door Richard Verstijlen (Backhands). De speler uit Sint-Willibrord bleef in Arnemuiden in de poulefase al ongeslagen en liet in de halve finale Vincent van Kuijck (Red Star) en in de finale Sören de Witte (TTC Middelburg) achter zich.

De ABM ICT Super Final is een vervanger van de in het verleden georganiseerde Top-12 toernooi waar de beste Zeeuwse tafeltennissers op invitatie aan deelnamen. Dit keer werden er ook spelers met een B- en C-licentie uit Zuid-Holland en Brabant uitgenodigd en werd het toernooi gekoppeld aan de ABM ICT Cup, waarvan vorige week zaterdag 10 juni de finaleronde werd gespeeld. De twee beste spelers van de ABM ICT Cup kregen een wildcard om ook aan deze ABM ICT Super Final deel te nemen. In deze ronde werden de twaalf deelnemende spelers verspreid onder twee poules van zes spelers, waarvan de eerste twee zich plaatsten voor de finale.

In poule A liet Sören de Witte zien voor niets minder dan de winst naar Arnemuiden te zijn gekomen. Zijn eerste drie wedstrijden won hij met 3-0, alleen tegen Van Kuijck (3-1) en de thuisspelende Marc Hackenberg (3-2) had hij daar meer games voor nodig. Van Kuijck, in een ver verleden nog uitkomend in de eredivisie, won zijn vier overige wedstrijden eenvoudig met 3-0 en werd tweede. De strijd om de derde plaats in de poule tussen de oudgedienden Marc Hackenberg en Gert Gosselink (Twenty One-Up) werd in de laatste wedstrijd met een nipt verschil gewonnen door laatstgenoemde.  In de strijd om de vijfde plaats bleef Wilbert Poppe (Arnemuiden) met 13-11 in de vijfde game Tristan Benschop van Alexandria net voor.

In poule B liet Richard Verstijlen zien over een echte winnaarsmentaliteit te beschikken. Zowel tegen Sjoerd Broos (ODT) als David Saunders (TTCV) kwam hij met 2-0 achter, maar knokte hij zich vervolgens toch naar een 3-2 winst. Voor Broos vielen de scores allemaal net aan de verkeerde kant uit, want ook tegen David Saunders verloor hij met 11-9 in de vijfde game. Hoewel hij wel op punten gelijk eindigde met Saunders, die nog van Jeroen de Heide (Arnemuiden) verloor – wist zich dus op onderling resultaat net niet te plaatsen voor de halve finales. Jeroen de Heide werd vierde, voor Wilmer Jacobs (TTC Middelburg) en Levent Akkaya (Shot '65).

Halve finales
In de eerste halve finale kwamen de West-Brabanders Richard Verstijlen en Vincent van Kuijck tegen elkaar uit. Richard kwam twee keer op voorsprong, maar Van Kuijck knokte zich twee keer ijzersterk terug, waardoor het zoals zo vaak tussen beide heren uitkwam op een beslissende vijfde game. Hierin bleek Richard uiteindelijk de sterkste. De tweede halve finale was een stuk minder spannend, want  Sören walste met 3-0 letterlijk over David Saunders heen, waarbij de eerste game met 11-0 helemaal in het oog sprong. Saunders voldeed overigens meteen aan zijn sportieve plicht door vanwege deze afstraffing onder tafel door te kruipen.

In de finale kregen de toeschouwers een fantastische tafeltenniswedstrijd voorgeschoteld, want met name Richard Verstijlen had het mooiste voor het laatst bewaard. Hoewel de speler van Backhands uit clubliefde al jaren onder zijn niveau speelt, liet hij in Arnemuiden tegen  Sören de Witte zien ook makkelijk twee niveaus hoger mee te kunnen. Met aanvallend spel zette hij De Witte constant onder druk, zodat die zijn dodelijke forehand spin niet in stelling kon brengen. Met 3-1 besliste hij de wedstrijd.

Bron: ttv. Arnemuiden, organisator Izak Heijboer.