Tafeltennis.nu

Vooraf zou het puntjes sprokkelen worden voor Entac 2 tegen HBC, de gedoodverfde kampioen in deze 3e divisiepoule. Maar er hing een verrassing in de lucht.

ENTAC 2 trad vandaag aan zonder Rene Ticheler en HBC had hun beide kopmannen Jeroen Kuijt en Josco Maaskant thuisgelaten. In de Enschede arena streden als eerste Arjan Schotmeijer en David de Gilder tegen elkaar; vanaf het begin kon Arjan de druk er goed op houden en zette ENTAC 2 op voorsprong. Steven Gies en Fred van Oostenrijk verschenen in de 2e wedstrijd achter de tafel en het was een gelijkopgaande strijd. Maar helaas voor de wedstrijd moest Fred in de 3e set bij een stand van 6-4 voor Steven de strijd staken met een spierblessure. Fred kwam de rest van de avond niet meer in actie en een gelukje dus voor  ENTAC 2 met deze 3 bonuspunten.

Freek Borgman startte met winst in 5 games tegen de Lars v ’t Hoenderdaal en wederom na een 0-2 achterstand. In zijn 2e wedstrijd tegen David kon Freek het in 4 games niet bolwerken en moest de tegenstander uit Heemstede feliciteren.
David kreeg ook de felicitaties van Steven, maar moest daar wel diep voor gaan; Steven capituleerde helaas met 9-11 in de 5e game.

Steven kreeg van Lars in 3 games les in effectiviteit; maar het waren wel 3 spannende games. Arjan had zijn laatste wedstrijd tegen Lars met 3-1 winst afgesloten en bleef deze avond wederom ongeslagen.

Tussendoor was helaas het dubbel van Freek/Arjan tegen Lars/David verloren, maar stond er aan het eind van de avond dus een mooie 6-4 overwinning voor ENTAC 2 op papier.
Super fijn meegenomen in de strijd voor handhaving in poule G waarnaar de mannen uit het Enschedese hard op weg zijn. Maar goed, de strijd is nog niet gestreden en volgende week start de 2e helft met een uitwedstrijd tegen Hilversum 3.

1. HBC 1            5-37
    2. ONI 1            5-30
    3. ENTAC 2        5-26
    4. Hilversum 4       5-22
    5. Docos 1        5-20
    6. VTV (N) 2        5-15

Bron: Entac (tekst en foto)