Tafeltennis.nu

Enschedese tafeltennisvereniging wint met 3-7 in Assen

Zaterdag 9 maart stond voor Entac 1 de uitwedstrijd naar Assen op het programma. Tegen het vlaggenschip van ttv Assen werd een spannende wedstrijd verwacht, omdat na drie wedstrijden alle teams in de 3de divisie poule A dicht bij elkaar stonden. Voor de wedstrijd zat er tussen Entac en Assen amper twee punten verschil.

Arjan startte de wedstrijd tegen de aanvallend ingestelde verdediger Rients Visser. Erg belangrijk was dat de focus direct weer gepakt werd en dat ging prima. Met veel concentratie en rust werd er een 3-1 overwinning geboekt en de 0-1 voorsprong stond op papier. Thijs ging als een speer van start tegen Julius Harkink en liet hem na de eerste set met 0-11 weer naar zijn teamgenoten teruggaan. Julius startte in de tweede set zelf met een 3-0 voorsprong, maar verder liet Thijs het niet komen en kwam er een 0-2 op papier voor Entac. Michel mocht beginnen tegen Peter Zwama. Deze speler van Assen speelt veel tweede positie en dan lekker alles spinnen. Tegen Michel sloeg hij niet veel mis en de Entaccer kon alleen in de derde set bijblijven (13-11). De dubbel Thijs/Arjan had dit keer weinig moeite om de overwinning binnen te slepen tegen Rients/Peter, waardoor na de eerste ronde een 1-3 tussenstand op het bord stond.

Arjan ging na de "theepauze" proberen de voorsprong verder uit te breiden en deed dat tegen Julius. De Assenaar was op veel momenten erg wild, terwijl Arjan net erg vast aan het worden was. De overwinning kwam geen moment in gevaar. Peter was de laatste wedstrijd voor Arjan in Assen. De thuisspeler had de "shwung" weer teruggevonden en kwam op een duidelijke 2-0 voorsprong. Arjan was misschien wel tevreden geweest met twee overwinningen en speelde daarom niet overtuigend genoeg. In set drie kwam de focus een beetje terug om misschien maar wel een setje te pakken tegen Peter, want kansen waren er genoeg. Die geconcentreerdheid werd alleen maar weer beter en hij sleepte er uiteindelijk nog een overwinning uit.

Michel had tegen Rients weer de kans om terug in zijn spel te komen, wat ook aardig lukte. Het werd uiteindelijk een slijtageslag die helaas met 11-6 in de vijfde game verloren ging. Ook tegen Julius werd de wedstrijd over de volledige 5 games gespeeld, waarbij Michel opnieuw als verliezer in het stof beet.

Thijs had vandaag erg veel zin om eens weer een hattrick te scoren. Tegen Peter kwam hij vreselijk goed voor de dag. Wat zijn tegenstander ook deed, Thijs stond op de goede plek en liet de bal overal heen gaan waar hij wilde. Toch moest hij zich tegen Rients anders instellen dan verwacht. De verdediger ging niet in derde positie alle ballen tegenhouden, maar ging aan tafel alles lekker wegdrukken met zijn lange noppen. Met veel geconcentreerdheid kon Thijs echter toch de vierde 3-0 overwinning van de avond boeken.

Entac zegevierde dus uiteindelijk met 3-7. Na vier speelronden deelt het de leidersplaats met Blauw-Wit.