Tafeltennis.nu

Na 4 uur mooi tafeltennis trokken de stofwolken op en stond bij de wedstrijd Trias – Hilversum een fraaie 3-4 eindstand op het scorebord. Een toch wel verrassende overwinning voor de meiden van coach Bruijn, aangezien Trias met de sterke verdedigster Evelien Hengstman en de gevaarlijke Heleen Mulderij aantrad.

Het trio van de thuisclub werd gecompleteerd met de jonge Mayra Monincx. De toon werd meteen gezet door de piepjonge Marlieke de Gier die het opnam tegen Mulderij en brutaal de eerste game naar zich toetrok. De beide volgende games gingen naar de ervaren Mulderij waarna Marlieke in de beslissende game meer het midden van de tafel opzocht. Dat bleek wel een beslissende tactiek te zijn, want met 11-6 ging die game en dus de wedstrijd naar de Hilversumse.

Coach Bruijn en zijn pupil Fleur Hoogeveen hadden al voor aanvang van de wedstrijd de te hanteren tactiek afgesproken, mocht Fleur tegen Hengstman spelen. En dat gebeurde dus in de tweede partij. Fleur ging proberen op tijd te spelen, dat wil zeggen: de bal zo lang mogelijk op tafel houden, geen risico nemen en wachten tot er in een game 10 minuten zijn gespeeld. Dan mogen er ook niet meer dan 18 punten, van beide spelers bij elkaar opgeteld, op het scorebord staan. Als dat moment er komt, dan serveren de speelsters om en om en moet de serveerder binnen 13 slagen een punt scoren.

De eerste twee games gingen na heel lang schuifwerk naar Fleur Hoogeveen zonder dat de 10 minuten werd gehaald. De derde game werd ternauwernood  (12-10) binnen geharkt door Hengstman die ook simpel de volgende game won. Het kwam dus aan op de beslissende game waarin Hengstman net iets vaster bleek dan Fleur. Tot bij de voorsprong van 9-7 voor Hengstman de scheidsrechter de wedstrijd stillegde omdat er 10 minuten was gespeeld. Hengstman serveerde en koos vruchteloos meteen de aanval. Fleur scoorde wel en toen Hengstman opnieuw een aanvallende fout maakte was het matchpoint voor Fleur. Helaas niet benut. Beiden maakten een fout, maar op de stand 11-11 kon Fleur toeslaan en die van spanning zinderende wedstrijd die 55 minuten duurde naar zich toe trekken. Misschien een saaie wedstrijd voor het publiek, maar coach Bruijn genoot met volle teugen van het spel dat op tafel werd gelegd.

Rosa Bosselaar speelde tegen Monincx ook een vijf gamer waarin ze helaas te vaak tegen zichzelf speelde om de beslissende game te winnen. Na de pauze nam Fleur het op tegen Mulderij en deed dat drie games meer dan voortreffelijk.

Marlieke speelde daarna opnieuw met flair en overtuiging, waardoor Monincx er eigenlijk niet aan te pas kwam. Dat Rosa het daarna niet kon bolwerken tegen Hengstman was eigenlijk wel te verwachten, al speelde zij in de tweede game uitstekend. In het dubbel kwamen Fleur en Marlieke niet verder dan winst in de derde game. Dat coach Bruijn trots was op zijn pupillen behoeft geen betoog. Hij was blij dat het goede spel van zijn meiden eindelijk werd beloond met een dik verdiende zege.

Bron: Hilversum

Foto overgenomen van fotograaf Rob de Ruiter.