Tafeltennis.nu

Onder zonnige omstandigheden werden vrijdagavond 5 mei de laatste 2 kwartfinalepoules van de ABM ICT Cup gespeeld in Arnemuiden.

Waar in andere jaren de gladde zaal nog weleens zorgde voor natte omstandigheden, deed nu de nieuwe afzuiginstallatie goed zijn werk. In de kwartfinalepoules C en D zegevierden de favorieten (A en B waren vorige week gespeeld). Grootste verrassing van de avond was de uitschakeling van een voormalig winnaar.

Poule C
Hoewel Danny Roks (voormalig winnaar, Backhands, foto links) met wat lichamelijke klachten aan de poule begon, was daar met zijn tafeltennisspel niks van te merken. Dit resulteerde in 21 gewonnen games, tegen 0 games tegen. De tweede plaats was voor Julian Flamman van TTC Middelburg, die van Roks en de reeds uitgeschakelde Daan Mijnsbergen met 3-0 op de broek kreeg, maar verder zijn partijen wist te winnen. De derde plaats was voor Rene Lauwerijssen van Backhands en Arnemuidenaar Erik Schuurman pakte het laatste ticket voor de halve finale. Jan Zwemer (Arnemuiden), Alain Polderman (TTC Middelburg) en Nies Kieviet (Scyedam) pakten allen twee winstpotjes. Op onderling resultaat werd Zwemer vijfde, voor Kieviet en Polderman. Mijnsbergen (ook een voormalig winnaar) kwam op een opleving tegen Flamman na totaal niet in de wedstrijd en kon dan ook zijn sporttas pakken.

Poule D
In poule D werd de gedoodverfde favoriet Max Vleugel (Arnemuiden, foto rechts) eerste in zijn poule, maar dag ging niet zonder slag of stoot. Veel spelers werden in vier of zelfs vijf games verslagen. In de laatste wedstrijd werd nog wel van Tristan Benschop (Scaldina) verloren, maar toen was hij al zeker van de eindzege, omdat Benschop verloor van William Marinissen (TTC Middelburg), die Vleugel wel met 3-0 verslagen had. Op onderling resultaat werd Marinissen tweede en Benschop derde. De strijd om het laatste ticket voor de halve finales ging in een onderling duel tussen de ervaren krijgers Arnold de Gier (Arnemuiden) en Richard Tramper (TTC Middelburg). Tramper pakte een 2-1 voorsprong, maar met twee keer 11-9 trok De Gier aan het laatste eind. Invaller Corné Steketee (Yerseke) werd derde met twee winstpartijen, Karim Bouzian (TTC Middelburg) werd met één gewonnen wedstrijd de beste G-speler van het toernooi en voor Thijs Vleugel (Arnemuiden) was het een avondje ballen rapen.

Halve finales en finales 13 juni
Op zaterdag 13 juni wordt bekend wie de winnaar wordt van dit gezellige seizoensafsluitingstoernooi in de regio ZuidWest. De eerste vier spelers van de twee halve finalepoules plaatsen zich voor de kruisfinales van het toernooi op dezelfde dag. De wedstrijden beginnen om 11:00 uur in Matchpoint '82, Korenbloemlaan 3 te Arnemuiden. Rond 16:00 uur worden de vervolgrondes verwacht. Er zijn bekers voor de eerste acht spelers en de beste spelers per licentiecategorie.