Europa

Na een 3e plaats in de 1e ronde poule heeft het Nederlands O19 meisjesteam bij de Europese jeugdkampioenschappen tafeltennis onder leiding van kopvrouw Xijin Zheng maximaal gepresteerd in de 2e ronde poule. Door de wedstrijd erna ook te winnen eindigt het team op een acceptabele 25e of 26e plaats. Het O15-meisjesteam had het zwaar in haar 2e ronde poule en gaat eindigen op ten hoogste een 29e plaats in de eindrangschikking.

Net als vorig jaar startte het Nederlandse jongens O19 team bij de Europese jeugdkampioenschappen in de hoogste categorie. Met Gabrielius Camara als kopman was de 1e opgave van het team om zich te plaatsen voor de strijd bij de laatste 16.

De Europese jeugdkampioenschappen in Zweden zijn vrijdag gestart met de teamtoernooien. De jongens O19 werden in de 1e categorie 3e in hun 1e ronde poule van 4. De meisjes O19 waren actief in de 2e categorie, waarin ze derde werden in een poule van 5. Voor de meisjes O15, die ook in de 2e categorie speelden, was een 4e plaats in een poule van 5 het resultaat. Zoals bekend heeft de nttb geen jongens O15 team afgevaardigd.

Van 21 juni tot en met 23 juni vond het internationale tafeltennis jeugdtoernooi Prague Grand Prix plaats in Tsjechië. Aan dit toernooi deden, in verschillende leeftijdscategorieën, een grote groep Nederlandse spelers mee. De Nederlandse spelers lieten zich dit toernooi goed zien door met lef, overtuiging en goede energie te spelen.

Sofja Chapochnikov en Floortje Gerritsen zijn de enige Nederlandse deelnemers in de onder-15 leeftijdsklasse aan de in juli in Zweden te spelen Europese jeugdkampioenschappen tafeltennis. Er gaan geen jongens van die leeftijdsklasse naar het EJK.

Bij de jongens onder-19 gaan Gabrielius Camara, Ivan Kahn, Brent Ronde en Rémi Chambet-Weil naar de Europese jeugdkampioenschappen in Zweden aanstaande juli. Bij de meisjes onder-19 zijn Xijin Zheng, Tanya Misconi en Jitte de Klerk geselecteerd.

Na een 2e plaats in de poule was DeBoer Taverzo in de kwartfinale van de "Europe Trophy Grand Final" niet opgewassen tegen het Servische Radnički 1972 Beočin. Vervolgens werd er in de strijd om de 5e plaats verloren van Stk Starr Croatia.

In het Servische Novi Sad doet De Boer Taverzo mee aan de Europe Trophy Grand Final. Er werd in de driekamp gewonnen en verloren wat zeer waarschijnlijk een 2e plaats zal opleveren en een vervolg in de kwartfinales.

Bij de International Youth Cup in Hasselt hebben Faya Vooijs en Amy Schoen de 1e plaats behaald in de meisjes B-elite klasse. In de finale werd gewonnen van het Duitse team van Eberswalde. Het team van Limburg met Dido Giesen, Lynn Schijven, Boo Ploemen en Marit Goessens werd 4e. Treffers Arnhem met Anna Reef en Nienke Aukema haalde de laatste 4 niet.

Bij de International Youth Cup Hasselt hebben 3 Nederlandse meisjes het podium gehaald in de klasse "meisjes B elite". Na de Belgische Lilou Massart pakte Amy Schoen het zilver en Dido Giesen en Lynn Schijven het brons.