Tafeltennis.nu

Er bereiken ons allerlei vragen over de regels binnen het tafeltennis. Bijzondere situaties bespreken we met de scheidsrechterscommissie.

Er bereiken ons allerlei vragen over de regels binnen het tafeltennis. Bijzondere situaties bespreken we met de scheidsrechterscommissie.

Als u ook vragen heeft, kunt u ze sturen naar de redactie.

Vraag
Hoe zit het eigenlijk na een vijfde boeking in het Penalty Point System? Volgen daarna nog schorsingen? Gaat er ook opgetreden worden tegen iemand die zich telkens maar blijft misdragen?

Antwoord van de scheidsrechterscommissie
De algemene regel is: na drie boekingen (= gele kaarten) binnen een jaar volgt automatisch uitsluiting voor één wedstrijd. Daarna geldt de volgende regel: "Indien een speler of coach binnen een jaar nadat hij een administratieve sanctie heeft gekregen, opnieuw twee boekingen krijgt, geldt een uitsluiting van twee competitiewedstrijden" (letterlijk citaat uit de PPS-regeling).

Er is dus geen sprake van een vierde of vijfde gele kaart, het gaat hier om de eerste en tweede kaart in een nieuwe periode na de eerste sanctie. De start van de nieuwe periode is het moment waarop de beslissende gele kaart van de eerste sanctie werd uitgedeeld.

Hier komt overigens geen einde aan: elke keer je twee kaarten hebt gekregen binnen een jaar na een sanctie, ben je voor twee wedstrijden uitgesloten.

Anderzijds: als de periode van een jaar verstreken is, zijn er opnieuw drie kaarten nodig voor een uitsluiting.