Tafeltennis.nu

Er bereiken ons allerlei vragen over de regels binnen het tafeltennis. Bijzondere situaties bespreken we met de scheidsrechterscommissie.

Er bereiken ons allerlei vragen over de regels binnen het tafeltennis. Bijzondere situaties bespreken we met de scheidsrechterscommissie.

Als u ook vragen heeft, kunt u ze sturen naar de redactie.

Vraag
Is het toegestaan om tijdens een rally van speelhand te veranderen en de rally zo voort te spelen?

Antwoord van de scheidsrechterscommissie
Voor de beantwoording van deze vraag moeten we naar spelregel 2.5 (Definities) gaan, waar wordt aangegeven wat de bathand en de vrije hand is.

2.5.5 De "bathand"is de hand die het bat vasthoudt.
2.5.6 De "vrije hand" is de hand die het bat niet vasthoudt; de vrije arm is de arm van de vrije hand.

Of je het bat nu in je linker of rechterhand neemt maakt dus niets uit, in principe zou je iedere slag van bathand mogen wisselen.